در " قسمت اول مقاله کندل شناسی " به بررسی الگوهای تک کندلی پرداختیم. در این مقاله قصد داریم با الگوهای دو کندلی آشنا شویم. به خاطر سپردن الگوهای دو کندلی کمی چالش برانگیز است، اما نتایجی که با بررسی این الگوها از معاملات خود بدست میآورید، بسیار سودآورتر است.
عناوینی که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت:
- الگوی پوشای صعودی (انگالفینگ صعودی)
- الگوی پوشای نزولی (انگالفینگ نزولی)
- الگوی کیکینگ (Kicking)
- الگوی ابر سیاه پوشاننده
- الگوی هارامی صعودی
- الگوی هارامی نزولی
- الگوی کفهای همسنگ (Matching Low)
- الگوی خط نافذ
الگوی پوشای صعودی (انگالفینگ صعودی)
الگوی پوشای صعودی (پوششی صعودی) یک الگوی بازگشتی است و زمانی به وجود میآید که پس از یک کندل نزولی، یک کندل صعودی بزرگتر تشکیل شود. اگر این الگو در یک روند نزولی اتفاق نیفتاد، آن را نادیده بگیرید؛ زیرا شرط اعتماد به این الگو وقوع آن در یک روند نزولی است. هر چه بدنه کندل نزولی کوتاهتر و بدنه کندل صعودی بلندتر باشد، این سیگنال قویتر است. این الگو معمولاً یکی از سیگنالهای بازگشتی مهم به حساب میآید. معمولاً در بدنه کندل دوم حجم معاملات از کندل اول بیشتر است. در الگوی انگالفینگ سایهها نادیده گرفته میشوند.
الگوی پوشای نزولی (انگالفینگ نزولی)
خصوصیات این الگو دقیقاً عکس الگوی پوشای صعودی است. این الگو پس از یک روند صعودی تشکیل میشود و زمانی شاهد چنین الگویی هستیم که پس از یک کندل صعودی، یک کندل نزولی بزرگتر تشکیل شود. هر چه بدنه کندل صعودی کوتاهتر و بدنه کندل نزولی بزرگتر باشد، این سیگنال قدرتمندتر خواهد بود.
الگوی کیکینگ (Kicking)
این الگو هم یک سیگنال بازگشتی است که در آغاز روند، میانه روند و پایان روند تشکیل میشود. وقتی یک ماربوزوی صعودی (در ماربوزوی صعودی، باز شدن قیمت برابر با کمترین قیمت و بسته شدن قیمت برابر با بیشترین قیمت است.) پس از یک ماربوزوی نزولی (در ماربوزوی نزولی، باز شدن قیمت برابر با بیشترین قیمت و بسته شدن قیمت برابر با کمترین قیمت است.) تشکیل شود، شاهد یک کیکینگ صعودی خواهیم بود.
الگوی کیکینگ میتواند در یک روند صعودی، سیگنال بازگشتی ایجاد کند. اگر یک ماربوزوی نزولی پس از یک ماربوزی صعودی تشکیل شود، الگوی کیکینگ ما نزولی خواهد بود.
الگوی ابر سیاه پوشاننده
در این الگو پس از یک کندل صعودی بلند، یک کندل نزولی تشکیل میشود. کندل نزولی، بالاتر از محل بسته شدن کندل صعودی باز میشود و پایینتر از نقطه میانی بدنه کندل صعودی، بسته میشود. این الگو میتواند بیانگر پایان یک روند صعودی و ایجاد یک فرصت فروش باشد. این الگو، یک سیگنال بازگشتی است ولی اگر پس از یک روند صعودی ایجاد نشود، میتوان آن را نادیده گرفت.
الگوی هارامی صعودی
الگوی هارامی صعودی یک الگوی بازگشتی است که بیانگر تثبیت در بازار است. این الگو بدین معنا است که بازار میتواند به سمت بالا برگردد و ممکن است معاملهگران قبل از خرید یا فروش، منتظر تأیید بمانند. این الگو حاصل تشکیل یک کندل صعودی و سپس یک کندل نزولی بزرگتر است. بدنه کندل نزولی به صورت کامل کندل صعودی را پوشش میدهد.
الگوی هارامی نزولی
در این الگو یک کندل صعودی بزرگ و سپس یک کندل نزولی تشکیل میشود. همان طور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، کندل نزولی به صورت کامل در دل کندل صعودی جای گرفته است. اگر این الگوی بازگشتی پس از یک روند صعودی ایجاد نشود، بهتر است آن را نادیده بگیریم.
الگوی کفهای همسنگ (Matching Low)
در این الگو یک کندل نزولی بزرگ و سپس یک کندل نزولی دیگر تشکیل میشود. البته محل بسته شدن هر دو کندل یکسان است که این موضوع نشان میدهد که یک حمایت کوتاه مدت در حال تشکیل است و میتواند موجب ایجاد بازگشت در بازار شود.
الگوی خط نافذ
این الگو، یک سیگنال صعودی بازگشتی است. اگر این الگو بعد از یک روند نزولی تشکیل نشد، بهتر است آن را نادیده بگیرید. کندل صعودی، پایینتر از کمترین قیمت کندل نزولی قبلی باز میشود. البته قیمتها بالاتر میرود و این کندل، بالاتر از نقطه میانی بدنه کندل نزولی قبلی بسته میشود.
در " قسمت سوم مقاله کندلشناسی " به بررسی الگوهای سه کندلی می پردازیم.