معرفی نرم افزار تعادلی

قیمت:

600,000 تومان

مقدمه

نظریه تعادل یا انعکاس‌پذیری، اولین بار توسط جرج سوروس در سخنرانی‌ها و کتاب‌هایش، به‌خصوص در کتاب مشهور وی به نام کیمیای‌مالی (The Alchemy of Finance) مطرح شد. سوروس اعتقاد بر این داشت که بازارها از حالت تعادلی، به تعادل دیگری حرکت می‌کنند. اما این حرکت آن‌طور نیست که بازار از یک وضعیت تعادل به وضعیت دیگری رفته و متوقف شود؛ بلکه بعد از رسیدن به مرحله تعادل خود، از آن رد شده و بالاتر می‌رود.

 به‌طور مثال؛ آونگی را در نظر بگیرد که از حالت تعادل خود خارج شده و قصد دارد به حالت اولیه بازگردد. بعد از برگشت، پایین رفته و به نقطه تعادل می‌رسد؛ ولی در آنجا متوقف نمی‌شود با اینکه آن نقطه، نقطه تعادل پایانی خواهد بود، اما از آن رد شده و پایین‌تر می‌رود، یا به اصطلاح (Under Shoot) می‌کند. مجددا در حرکت بعدی و در بازگشت، دوباره پایین رفته ولی باز هم متوقف نمی‌شود و بالاتر رفته یا اصطلاحا (Over Shoot) می‌کند.

تعادلی

این نوسان‌ها آن‌قدر ادامه پیدا می‌کند و بازار آن‌قدر بالا و پایین می‌رود تا جای خود را پیدا کند، اما این‌طور نیست که خریداران و فروشندگان به یک نقطه تعادل برسند. به‌طور مثال ممکن است یک بازار به دلایل مختلف، از جمله ورود یک تکنولوژی جدید یا ایجاد یک محرک از طرف دولت یا ورود سرمایه‌داران جدید به آن، ناگهان تقاضا در همان بازار بالا برود؛ مانند قضیه ماسک برای ویروس کرونا که در ابتدا به‌دلیل کمبود ماسک و تقاضای زیاد، باعث افزایش قیمت آن گردیده بود. با توجه به جذاب شدن سرمایه‌گذاری در این حوزه و ورود سرمایه‌داران جدید، عرضه بر تقاضا برتری یافت و قیمت ماسک رفته‌رفته متعادل شد و اکنون پایین‌تر از قیمت تعادل خود قرار دارد. ممکن است با سویه‌های جدید این ویروس، دوباره تقاضا برای این محصول بالا رفته و باعث افزایش قیمت ماسک گردد.

جورج سوروس این نظریه را نظریه تعادل نامگذاری کرد که تکامل‌یافته آن را در نظریه چرخه سرمایه هم می‌توان دید. آنچه فاندها و صندوق‌های مشهوری مثل ماراتن (Marathon Fund) برای اینکه اهداف سرمایه‌گذاری خود در کشورها را پیدا کنند، از آن بهره می‌گیرند.

سوروس معتقد بود که سرمایه‌گذار باید متوجه شود که چه زمانی بازار به نقطه اوج خود رسیده و از آنجاست که باید برگردد و سرمایه‌گذاران باید این حرکت‌های بازار را شناسایی کنند.

قیمت یک پارامتر، در روند بازار و ایجاد تعادل در اقتصاد کشور تأثیرگذار است. تعادل را می‌توان به‌عنوان یک تیتر کلی در نظر گرفت که توانایی دخالت بر همه فاکتورهای اقتصادی را دارد.

سهام بورس تهران بر مبنای بازی‌هایی که روی سهام دارند و دوره‌های رونق و رکود بنیادی‌شان، ممکن است در شرایط مختلفی نسبت به قیمت تعادلی معامله شوند. بازی هر سهم یا صنعت، متفاوت از صنایع و سهام دیگر است.

قیمت تعادلی را مانند سطح تعادل آونگ در نظر بگیرید. در بازار سرمایه، ضربه‌ها ممکن است تحت‌تأثیر یک جریان سفته‌بازی، دلالی و غیره بدون این که فاکتورهای بنیادی موثر دخیل باشند، باعث جا‌به‌جا شدن قیمت سهام شوند. حتی در برخی موارد این ضربه ممکن است تحت‌تأثیر عوامل بنیادی مانند فروش خوب شرکت، بالا رفتن نرخ فروش، افزایش قیمت جهانی و نرخ دلار و هر عامل بنیادی باشد که در بازار باعث افزایش قیمت شود. گاهی اوقات ضربه واردشده، تحت‌تأثیر یک گزارش است که در این شرایط، به سهم شوک وارد می‌شود و سبب رشد سهام می‌گردد.

در بازه زمانی که قیمت نزدیک قیمت تعادلی است، قیمت را به‌صرفه (قیمت بازار) می‌نامیم. هر چه قیمت از سطح تعادل به‌سمت منفی حرکت کند، در اصطلاح می‌گوییم دچار حباب منفی شده و به سمت ارزندگی حرکت کرده است. درست برخلاف این حالت، اگر قیمت از سطح تعادل فاصله بگیرد و به‌سمت مثبت برود؛ می‌گوییم سهم وارد منطقه حبابی شده است. به این نکته توجه کنید که هرچه حباب بزرگتر باشد، احتمال زیان در آینده برای سرمایه‌گذاران بیشتر است.

به‌همین دلیل لازم بود گرافی تعادلی بر اساس سال‌های گذشته شرکت‌ها تهیه شود. اگر قیمت تعادلی سهمی طبق آخرین گزارش همان دوره و قیمت‌های تعادلی آن سهم با هم بررسی گردد، می‌توان به موقعیت قیمت سهم نسبت به گراف تعادلی آن پی برد. گاهی بخش قابل‌توجهی از نوسانات یک سهم، حول قیمت تعادلی آن سهم اتفاق می‌افتد. به‌عبارت دیگر، تعادلی خاصیت کشندگی بالایی دارد.

در «تحلیل اپ»، قابلیتی تحت عنوان نرم‌افزار تعادلی طراحی شده است که این امکان را به معامله‌گران می‌دهد تا بتوانند از قیمت‌های تعادلی سهم‌های حاضر در بورس تهران و مقایسه آن‌ها با قیمت فعلی به شکل گراف و نمودار مطلع شوند.

نرم‌افزار تعادلی که در تحلیل‌اپ مشاهده می‌کنید، محدوده تعادل قیمت را نشان می‌دهد. محدوده تعادل، یک نمونه ارزش‌گذاری سهم بر اساس داده‌های بنیادی است.

 ارزش‌گذاری‌های انجام‌شده در تحلیل‌اپ، بر اساس داده‌های فاندامنتال است. این داده‌ها از گزارش‌ سود و زیان شرکت‌ها و بخشی دیگر از ترازنامه و از داده‌های کلان اقتصادی گردآوری شده است. بر مبنای این داده‌ها، ارزش‌گذاری روی قیمت سهام انجام گرفته شده است و قیمت مناسب برای یک سهم در نظر گرفته می‌شود.

سوالی که مطرح می‌شود این است که از کجا بدانیم که این مبنا درست است؟ و چگونه می‌توانیم به آن اطمینان کنیم؟

این ارزش‌گذاری در تحلیل‌اپ، به‌صورت یک گراف در نظر گرفته شده است و به‌صورت یک آرشیو داده از گزارش منتشرشده شرکت‌ها در چند سال اخیر، به وجود آمده است. گزارش‌ها، قیمت تعادلی را بیان می‌کنند و نشانگر واکنش قیمت، نسبت به تعادل و روش‌های استفاده از آن است.

 

در ادامه با کاربرد و قسمت‌های مختلف این نرم‌افزار قدرتمند به‌صورت تصویری و با توضیحات کامل و مثال آشنا خواهید شد.

این نرم‌افزار در قطب‌نمای تحلیل‌اپ، در اختیار معامله‌گران بازار سرمایه قرار داده شده است.

نرم افزار تعادلی

در قسمت نماد، با جست‌و‌جوی سهم موردنظر، اطلاعات آن شرکت را به‌طور کامل دریافت و آخرین به‌روزرسانی نماد را می‌توانید در قسمت تاریخ ببینید.

در هر دوره، آخرین گزارش سود و زیان شرکت و ترازنامه و اطلاعات اقتصاد کلان استخراج شده‌اند و با پالایش آن در سه مرحله، به قیمت تعادلی رسیده‌ایم. عدد تعادلی قیمت، تا زمانی که شرکت‌ها گزارش سه ماهه را اعلام نکنند، تغییر پیدا نمی‌کند.

نرم‌افزار تعادلی از سه قسمت تشکیل شده است:

1_ گراف تعادلی

2_ گیج تعادلی

3_ درصد تعادلی

گراف تعادلی

در این قسمت، چهار گراف در سیستم قرار داده شده است که شامل حداقل تعادلی، حداکثر تعادلی، قیمت تعادلی و گراف قیمت است که تغییرات آن‌ها در هر دوره، به‌صورت همزمان قابل مشاهده است. هرکدام از این گزینه‌ها، با کلیک کردن روی عناوین، قابلیت غیرفعال شدن را دارند

گراف تعادلی

به این نکته توجه کنید که قیمت به‌صورت روزانه تغییر می‌کند و در نمودار نمایش داده می‌شود، ولی قیمت تعادلی به‌صورت پله‌ای است؛ یعنی به ازای هر گزارش فصلی که شرکت ارائه می‌دهد، قیمت تعادلی در نمودار به‌روزرسانی می‌شود. به‌محض آنکه دوره مالی شرکتی به اتمام رسید و روی کدال مشاهده شد، از انتهای فصل بر اساس ارزش‌گذاری، قیمت تعادلی نیز تغییر پیدا می‌کند. در گراف تعادلی می‌توانید موقعیت قرار گرفتن روز سهم با حالت‌های مختلف قیمت تعادلی را مشاهده و با هم مقایسه کنید.

 

گیج تعادلی

«گیج تعادلی» برای درک بهتر و نگاه فنی‌تر طراحی شده و نوسانات سهم را از ابتدای ارزش‌گذاری به شش قسمت تقسیم کرده است. این ابزار، آماری را نشان می‌دهد که در دوره مورد بررسی، چند درصد از مواقع قیمت در چه محدوده‌ای معامله‌ شده است. این تقسیم‌بندی از رنگ سبز در سمت چپ شروع و به رنگ قرمز در سمت راست منتهی می‌گردد. هر چه از رنگ سبز به‌سمت رنگ قرمز برویم، ریسک سرمایه‌گذاری بیشتر خواهد بود.

سهم‌ها در طی گذر زمان دچار نوساناتی می‌شوند. حضور سهم در محدوده‌ای که فراوانی و وزن بیشتری دارد، تمایل سهم به نوسان در آن رنج قیمت را نشان می‌دهد.

گیج تعادلی

گیج (Gage ) فراوانی

در نوسانات چند سال گذشته هر سهمی، حضور سهم در یک محدوده‌ای وزن بیشتر دارد. این بدان معناست که سهم تمایل دارد در آن رنج قیمتی بیشتر نوسان کند. این گیج، به شش قسمت تقسیم شده که همه در فرم شماتیک زیر نشان داده شده است.

آن سطوحی که با 50% وسط دو سطح مشخص شده است، مهم هستند. در واقع به‌عنوان مثال به‌جای اینکه بین مینیمم تعادلی تا قیمت تعادلی را یک‌پارچه کنیم، به دو قسمت برابر 50% پایین و 50% بالا تقسیم کردیم. همین کار، بین تعادلی و ماکزیم تعادلی هم رعایت شده است که به اختصار هرکدام را توضیح می‌دهیم.

گیج فراوانی

قیمت تعادلی

سطح تعادلی قیمت سهم بر اساس ارزش ذاتی آن است. این داده‌ها بر اساس داده‌های بنیادی استخراج می‌گردد. در حالت طبیعی، سهم تمایل دارد به‌سمت این سطح گرایش داشته باشد و هر انحرافی نسبت به این سطح ایجاد شود، فرصت‌های معاملاتی مناسبی ایجاد می‌کند. هرچه این انحراف به‌سمت بالاتر باشد، سهم حبابی‌تر می‌شود و هرچه انحراف به‌سمت پایین باشد، سهم برای خرید ارزشمندتر است.

 

مینیمم تعادلی

در این موقعیت، ارزش شرکت بنا به دلایل مختلف که می‌تواند شرایط رکودی حاکم بر بازار باشد، افت کرده است، وقتی قیمت سهم حول مینیمم تعادلی نوسان می‌کند، فلش به سمت محدوده سبز رنگ متمایل می‌شود و نشان از ارزندگی قیمت سهم دارد. در چنین شرایطی حتما باید گیج p/e و p/s شرکت را چک نمود تا مطمئن شویم، قیمت بخاطر اتفاقات بازار و تصمیمات معامله‌گران کاهش پیدا کرده است نه شرایط بنیادی شرکت. چنانچه آهنگ رشد تعادلی نیز مثبت بود ولی قیمت در حوالی مینیمم تعادلی قرار داشت، ارزنده بودن سهم برای ما پررنگ‌تر می‌شود.

ماکزیمم تعادلی

بالاترین ارزش سهم، در ایده‌آل‌ترین شرایط اقتصاد کلان و وضعیت تولید خود شرکت است. نزدیک بودن قیمت به این سطح، نشانگر حباب و اشباع خرید است. در گیج تعادلی، فلش به‌سمت رنگ قرمز حرکت می‌کند؛ توصیه می‌گردد هنگامی که قیمت به این سطح نزدیک می‌شود، در یک دید بلندمدت و میان‌مدت از سهم دوری شود.

همچنین می‌توانیم آهنگ رشد تعادلی در زیر نمودار «گیج تعادلی» را مشاهده کرد که قیمت تعادلی هر دوره را نسبت به قیمت تعادلی یکی مانده به آخری می‌سنجد و به ما می‌گوید که قیمت تعادلی با چه آهنگی تغییر کرده است.

یک آرشیو از اطلاعات ده تا بیست سال گذشته در این مجموعه آماده شده است که این امکان را به شما می‌دهد تا اطلاعات را در یک دیتابیس بسنجید و بدانید که سهم از گذشته تا اکنون چه وضعیتی داشته است.

مثال عملی استفاده از نرم افزار قیمت تعادلی

سهم زیر، محورسازان ایران خودرو (خوساز) می‌باشد؛ همان‌طور که مشخص است سه بار، سه گام بلند در این سهم اتفاق افتاد که رشد اخیر، گام سوم است. در دو بار قبل، کمی بالای سطح تعادل رفت و سهم به‌طور کامل سرنگون شد؛ به‌خصوص دور دوم رشد که پس از حبابی شدن قیمت سهم، نزدیک به یک چهارم شد. باید حواس‌مان باشد در چه منطقه‌ای سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

نرم افزار قیمت تعادلی

سهم زیر، محورسازان ایران خودرو (خوساز) می‌باشد؛ همان‌طور که مشخص است سه بار، سه گام بلند در این سهم اتفاق افتاد که رشد اخیر، گام سوم است. در دو بار قبل، کمی بالای سطح تعادل رفت و سهم به‌طور کامل سرنگون شد؛ به‌خصوص دور دوم رشد که پس از حبابی شدن قیمت سهم، نزدیک به یک چهارم شد. باید حواس‌مان باشد در چه منطقه‌ای سرمایه‌گذاری می‌کنیم.

واگرایی تعادلی چیست؟

حالتی است که مسیر قیمت و گراف تعادلی در دو مسیر جداگانه است و در واقع گپ بین گراف تعادلی و قیمت را افزایش می‌دهد.

1. حالت ارزندگی

حالتی است که قیمت سهم در حال کاهش است ولی قیمت تعادلی در حال رشد است. در واقع این اتفاق پتانسیل مناسبی برای رشد در آینده ایجاد می‌کند. (مانند شکل زیر)

واگرایی تعادلی

رکیش- این پدیده واگرایی تعادلی هست که پتانسیل کشندگی قیمت توسط تعادلی را افزایش می‌دهد.

2. حالت حباب

حالتی است که قیمت در حال بالا رفتن است اما گراف تعادلی در حال کاهش است که صرفاً سهم را حبابی می‌کند.

بطور مثال در نماد غگرجی، قیمت روز این سهم 1,977 ریال و در محدوده حداقل تعادلی خود قرار دارد، اما بر اساس پراکندگی قیمت در طول سالهای گذشته، حدودا در50 درصد مواقع، قیمت در محدوده تعادل خود و کمی پایین تر از قیمت تعادلی قرار داشته و تنها در 21,47% مواقع، سهم غگرجی در حباب قیمتی و در حداکثر قیمت خود قرار داشته است و قیمت تعادلی نسبت به گزارش آخرین قیمت تعادلی خود، 5,88% رشد داشته است.

واگرایی تعادلی

درصد تعادلی

این فیچر نشان دهنده درصد فاصله روز قیمت با قیمت تعادلی خودش است که نشان می دهد این سهم در چند درصد قیمت تعادلی قرار دارد.

بطور مثال در نماد غگرجی، قیمت روز این سهم 1,977 ریال و قیمت تعادلی سهم 4,339 ریال است که بیانگر این مهم است که قیمت، در 45 درصد تعادلی و 55 درصد پایین تر از قیمت تعادلی خود قرار دارد.

 

نکته: نمادهای گروه بانک، بیمه، لیزینگ، سرمایه گذاری و تامین سرمایه، فاقد قیمت تعادلی می باشند.

 

نرم افزار تعادلی

قیمت:

600,000 تومان

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تحلیل‌اپ می‌باشد و محفوظ است. 2025 ©