پیاده کردن نوسان‌گیران

تابلوخوانی

احتمالاً شما هم در بعضی از سهم‌ها بعد از چند روز رشد خوب، شاهد افت یک روزه قیمت بوده‌اید؛ این امر ممکن است از سوی بازیگر با هدف ترساندن از اینکه روند صعودی سهم به پایان رسیده است انجام شود و با خروج نوسان‌گیران از سهم، بازیگر بتواند حجم بیشتری از سهم را جمع کند. حال از کجا بفهمیم که منفی کردن به قصد خروج نوسان‌گیران است و بازیگر قصد جمع آوری بیشتر سهم دارد یا نه؟

reAgipRrjIZSBTsA8ERbusCt1hVWxva55qoK0B5G.jpg

پاسخ به این سؤال بسیار سخت است. شاید یکی از راه‌هایی که می‌توان به این پرسش پاسخ داد تفاوت بین قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله است. اگر قیمت پایانی پایین‌تر از قیمت آخرین معامله باشد، می‌توان گفت که سهم دوباره در حال جمع‌آوری است و بازیگر فعلاً قصد خروج ندارد. اما چرا؟! بیاییم دوباره به تعریف قیمت پایانی بازگردیم.

قیمت پایانی میانگین موزون قیمت‌های معامله شده در آن روز است، حال اگر میانگین موزون پایین‌تر از قیمت آخرین معامله باشد یعنی سهم در آن روز به طور متوسط در قیمت‌های پایین‌تر معامله شده و بعد به قیمت‌های بالاتر آمده است. می‌توان این برداشت را کرد که بازیگر سهم را پایین آورده است تا دلهره‌ای در دل سهامداران بیندازد؛ بازیگر در قیمت‌های پایین اقدام به خرید سهم می‌کند، سپس بعد از جمع‌آوری، قیمت سهم را بالا آورده و آخرین معامله در قیمت‌های بالا انجام می‌شود.

نباید از روند حرکتی قیمت غافل شد و روند قیمتی سهم در طول ساعات معاملاتی بسیار مهم است که آیا روند سهم صعودی بوده است یا نزولی؟ اگر صعودی بوده پس به احتمال بسیار زیاد بازیگر از سهم خارج نشده است. حال فرض کنید قیمت پایانی بالاتر از قیمت آخرین معامله باشد، این یعنی میانگین معاملات آن روز در قیمت‌های بالا اتفاق افتاده و قیمت آخرین معامله به پایین آمده است. این می‌تواند نشان از خروج بازیگر باشد، یعنی بازیگر در قیمت‌های بالا سهم را فروخته است و قیمت آخرین معامله افت کرده است. پس روند نزولی می‌تواند بسیار هشداردهنده باشد که بازیگر قصد خروج کرده است.

Y8SbcLeM1p643RmpU8I8udxIny1P5fFpx8cWIagG.jpg

در مثال بالا در سهم بترانس در تاریخ ۱۰ فروردین به طور کامل بازیگر از سهم بیرون آمده است. تفاوت آخرین قیمت و قیمت پایانی مشهود است. در4 روز معاملاتی قبل، همواره قیمت آخرین معامله بالاتر از قیمت پایانی بود، اما در روز 10 فروردین و بعد از یک بازده حدوداً 17 درصدی، بازیگران قصد خروج کردند و قیمت آخرین معامله پایین‌تر از قیمت پایانی شد که نشان از فروش در سقف قیمتی و پایین آمدن قیمت سهم بوده است. البته نکته مهم در اینجا این است که باید حجم معامله شده در آن روز نیز غیرعادی باشد تا ما اطمینان بیشتری پیدا کنیم، در روز 10 فروردین حدود 226 میلیون برگه سهم شرکت بترانس معامله شد، پس حجم نیز عامل تأیید کننده می‌باشد.

یکی از راه‌های بسیار جالب که معمولاً بازیگران برای پیاده کردن نوسان‌گیران استفاده می‌کنند، ایجاد صف خرید سبک است. پس از اینکه بازیگر مقدار سهام موردنظر خود را جمع نمود شروع به افزایش قیمت کرده و با این کار سهام بیشتری خریداری و سهم را به سمت صف می‌کشاند و در نهایت در قیمت بالاتری نسبت به قیمت بازگشایی کار را به اتمام می‌رساند.

روز دوم ممکن است بازیگر ابتدا سهم را در صف خرید بازگشایی نموده و سهامداران با دیدن صف فعلاً دست نگه می‌دارند. این صف سنگین نیست و با فروش اندک خواهد ریخت، حال این سوال پیش می‌آید که چرا بازیگر از ابتدا صف سنگین نمی‌چیند؟ صف خرید سنگین فروشندگان را فراری داده چرا که نوسان‌گیران نیز از سود بیشتر بدشان نمی‌آید و دست نگه خواهند داشت، پس از کاهش صف نوسان‌گیران و کوتاه مدتی‌ها احساس می‌کنند که دیگر رشد سهم به پایان رسیده و زمان فروش است. حتی ممکن است بازیگر برای ترساندن، قیمت سهام را پایین‌تر بیاورد تا ترس بیشتری ایجاد کند تا بتواند سهام بیشتری را جمع کند.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

0 / 1500
مقاله‌های مشابه
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تحلیل‌اپ می‌باشد و محفوظ است. 2024 ©